Jednoduchý recept

Povidlové pavézky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64966

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr skořicový
250 ml Mléko polotučné
100 ml Olej rostlinný
6 polévková lžíce Povidla švestková
4 polévková lžíce Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 438kJ
16% Sacharidy 57 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 69 mg
16% Bílkoviny 9 g

Povidlové pavézky postup přípravy receptu:

1

Žemle podélně rozkrojíme, silně potřeme švestkovými povidly a přiklopíme.

2

Připravené žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a potom obalíme ve strouhance.

3

Žemle smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.

Poznámka

Podáváme s čajem nebo s bílou kávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept