Brynzový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzový závin
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64969 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Sýr Brynza |
1 ks | Těsto na pizzu |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 193,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brynzový závin postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu vyválíme na tenký plát. |
2 | V misce smícháme brynzu s celými vejci a směsí potřeme připravený plát. Srolujeme do závinu a položíme na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Závin pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut dozlatova. |
4 | Podáváme po vychladnutí. |
Skvělý slaný závin