Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64998

Ingredience

150 g Cukr moučkový
60 g Droždí
50 g Hrozinky
50 g Mandle
250 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
400 g Mouka pšeničná celozrnná
100 g Mouka sójová hladká
1 špetka Sůl
250 g Tuk Hera jedlý
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
23% Sacharidy 82 g
45% Tuky 34 g
16% Sodík 316 mg
28% Bílkoviny 16 g

Celozrnná vánočka postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a hladkou sójovou mouku. Vyhloubíme důlek, do kterého vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek.

2

Když kvásek vzejde, přidáme rozpuštěný, vychladlý tuk, žloutky, špetku soli, rozinky a nasekané mandle. Zaděláme tužší těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.

3

Z těsta potom upleteme vánočku. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Vánočku pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Poznámka

Množství mléka upravíme podle potřeby. Stejným způsobem připravíme i mazanec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept