Jablkové řezy s čokoládovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové řezy s čokoládovou polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65002 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
240 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
350 g | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 ml | Olej rostlinný |
100 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání a vysypání | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na přelití | |
100 g | Poleva čokoládová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 317,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 167,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jablkové řezy s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme hrubou mouku, přidáme celá vejce, cukr, oloupaná, nastrouhaná jablka, mleté ořechy, vanilkový cukr, prášek do pečiva, skořici a olej. Umícháme těsto, které vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. |
2 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
3 | Po upečení ještě teplý moučník přelijeme čokoládovou polevou a po vychladnutí nakrájíme na řezy. |