Brambory zapečené s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s česnekem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65012 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
3 stroužek | Česnek |
200 ml | Mléko polotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory zapečené s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené, oloupané brambory nakrájíme na plátky. Vrstvíme je do sádlem vymazaného pekáčku. Každou vrstvu poklademe tenkými plátky česneku. Brambory osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Vrchní vrstvu tvoří brambory. |
2 | Vše zalijeme mlékem a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |