Indické jehněčí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické jehněčí kotlety
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 855,3mg |
---|---|
Cholesterol | 74,5mg |
Draslík | 330,4mg |
Vláknina | 464,5mg |
Vitamín A | 102,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Kari koření, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Indické jehněčí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Parmazán nastrouháme a smícháme ho s kari kořením, solí a pepřem. Touto směsí okořeníme jehněčí kotlety a zprudka osmažíme na oleji dvě minuty z každé strany. |
2 | Poté přeneseme i s výpekem na plech vyložený pečícím papírem a opékáme 5 minut na 200 °C. |