Jednoduchý recept

Sekaná pečeně jemná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6504
Kategorie: Sekaná

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citronová kůra
250 g Hovězí maso zadní
1 ks Hřebíček mletý
1 ks Nové koření mleté
2 ks Rohlíky bílé
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sardelová pasta
50 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 ks Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřový bok
5 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
5% Sacharidy 18 g
44% Tuky 33 g
3237% Sodík 65 g
33% Bílkoviny 19 g

Sekaná pečeně jemná postup přípravy receptu:

1

Oboje maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme přes vlákno a dvakrát umeleme. Poté nameleme namačkané a vymačkané rohlíky.

2

Očištěnou a nakrájenou cibuli osmahneme na sádle a poté přidáme k mletému masu. Směs okořeníme, přilijeme víno, přidáme smetanu, sardelovou pastu, vejce ušlehaná do pěny a na kostičky rozkrájenou smetanu. Vše řádně rozmícháme, vytvoříme dvě šišky, vložíme je do vymaštěného pekáče a pečeme 1,5 hodiny.

3

Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept