Dušené fazole s plísňovým sýrem a šalvějí
40 min.

Ingredience
- 4kusyFazole červené sterilované
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůHouby čerstvé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusCibule
- 2kusyCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůŠalvěj čerstvá
- 130gramůSýr Niva (Rokfór)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2470 kcal
Bílkoviny
140 g
Tuky
35 g
Sacharidy
335 g
Vláknina
110 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Fazole vyndáme z konzervy a propláchneme.
- 2Nakrájíme na jemno, cibuli, mrkev, celer a osmahneme na oleji až změknou.
- 3Vmícháme nasekaný česnek, houby, vlijeme rajčata i s nálevem a necháme chvíly povařit. Přidáme fazole, vývar, sůl, pepř, několik lístků šalvěje a vaříme 20 minut.
- 4Občas promícháme. Vložíme kousky sýra a necháme rozpustit. Podáváme s kukuřičnou kaší, rýží nebo šťouchanými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.