Dušené fazole s plísňovým sýrem a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené fazole s plísňovým sýrem a šalvějí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6505 |
Ingredience
2 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Fazole červené sterilované |
300 g | Houby čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Niva (Rokfór) |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 318g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 220g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,9mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Houby čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené fazole s plísňovým sýrem a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Fazole vyndáme z konzervy a propláchneme. |
2 | Nakrájíme na jemno, cibuli, mrkev, celer a osmahneme na oleji až změknou. |
3 | Vmícháme nasekaný česnek, houby, vlijeme rajčata i s nálevem a necháme chvíly povařit. Přidáme fazole, vývar, sůl, pepř, několik lístků šalvěje a vaříme 20 minut. |
4 | Občas promícháme. Vložíme kousky sýra a necháme rozpustit. Podáváme s kukuřičnou kaší, rýží nebo šťouchanými bramborami. |
Poznámka
Pozor na solení, sýr může být dost slaný. Fazole vybereme různé druhy. Vývar může být i z kostky.