Recept

Vepřové srdce na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65053

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
1 ks Bujón hovězí
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice hrubozrnná
1 polévková lžíce Hořčice kremžská
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Nové koření celé
4 ks Pepř celý červený
300 g Rýže dlouhozrnná
4 g Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vepřové srdce

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 969kJ
19% Sacharidy 69 g
31% Tuky 23 g
59% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Vepřové srdce na slanině postup přípravy receptu:

1

Vepřové srdce nakrájíme na plátky – přitom se snažíme zbavit ho tuku a nečistot.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno.

3

Slaninu a cibuli dáme do rozpáleného hrnce a opečeme dosklovita. Poté přidáme srdce a zprudka je opečeme. Snížíme teplotu a zalijeme vodou tak, aby srdce byla téměř celá pokrytá. Přidáme bobkový list, kmín, celý pepř, bujon i nové koření a dusíme 1 hodinu 10 minut.

4

Rýži vaříme podle návodu v osolené vodě.

5

Smícháme si obě hořčice, skořici a mouku a tuto pastu přidáme k srdci. Povaříme 20 minut.

6

Srdce podáváme s vařenou rýží.

Poznámka

Voda podle potřeby.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept