Recept

Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6508

Ingredience

750 g Brambory
2 ks Celer řapíkatý
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
150 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 021kJ
7% Sacharidy 27 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 244 mg
21% Bílkoviny 12 g

Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme doměkka a slijeme.

2

V salátové míse promícháme hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Ke vzniklé hmotě přidáme teplé brambory a promícháme, tak aby se obalily. Necháme půl hodiny odležet při pokojové teplotě.

3

Smetanový sýr vyšleháme s jogurtem dohladka. Přidáme na kostičky nakrájený celer, nasekanou pažitku a zlehka promícháme s bramborami. Dochutíme solí a pepřem a necháme minimálně 1hodinu odležet v lednici.

4

Salát dozdobíme pažitkou a podáváme při pokojové teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept