Květák v tempuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák v tempuře
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65082 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Květák |
100 ml | Majonéza |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Olej slunečnicový |
7 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 526,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,3mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Majonéza, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Květák v tempuře postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho dvě minuty. Slijeme ho. |
2 | V míse smícháme mouku a sůl. Přidáme žloutky a 175 ml ledové vody a dvě lžíce oleje. Vymícháme hladké těsto. |
3 | Bílky vyšleháme do tuha a vmícháme do těstíčka. |
4 | Květák obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Osušíme na papírové utěrce. Podáváme s majonézou. |
Poznámka
Voda podle potřeby.