Jednoduchý recept

Marinovaný losos s okurkovým salátem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65098

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
7 g Cukr třtinový
200 g Losos - filety
2 kávová lžička Ocet rýžový
1 ks Okurka salátová
1 kávová lžička Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
3 polévková lžíce hnědá miso pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 951kJ
7% Sacharidy 24 g
7% Tuky 5 g
8% Sodík 157 mg
38% Bílkoviny 22 g

Marinovaný losos s okurkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Lososa nakrájíme tak, abychom získali dvě filety po sto gramech.

2

Smícháme miso, mirin, bílý cukr a saké a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do této marinády naložíme lososa – minimálně na 30 sekund, nejlépe přes noc.

3

Papírovým ubrouskem setřeme z lososa marinádu a pečeme 15 minut na 200 °C.

4

Mezitím si připravíme okurkový salát. Ocet, olej a třtinový cukr vyšleháme, dokud se cukr nerozpustí. Okurku nakrájíme na dlouhé plátky pomocí škrabky na brambory. Přelijeme ji dresinkem a podáváme spolu s lososem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept