Recept

Bažant pečený na roštu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 651

Ingredience

3300 g Bažant obecný
100 g Máslo bylinkové
100 ml Olej stolní
1 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
30 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 306kJ
0% Sacharidy 1 g
68% Tuky 51 g
69% Sodík 1 g
136% Bílkoviny 76 g

Bažant pečený na roštu postup přípravy receptu:

1

Mladé bažanty očistíme, vykucháme, opálíme, opláchneme a rozpůlíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v chladu krátce odležet.

2

Bažanta pečeme po obou stranách za občasného potírání olejem doměkka.

3

Porce bažanta podáváme ihned po upečení, s naseknutými klouby. Na talíř dáme vždy část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), ozdobené bylinkovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept