Sýrová vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová vejce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65106 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Kari koření |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 583,7mg |
Draslík | 230,6mg |
Vláknina | 240,8mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 88,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Paprika mletá sladká, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová vejce postup přípravy receptu:
1 | Vhodnou plochou nádobu vymažeme máslem a rozklepneme do ní vejce. Žloutky propíchneme vidličkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. |
2 | Smetanu ochutíme kari kořením a mletou paprikou. Zamícháme a vlijeme na vejce. |
3 | Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu asi 5 minut. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme s topinkami nebo s čerstvým pečivem.
Parmezán je v tom výborný