Rostbíf z mikrovlnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbíf z mikrovlnky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 201,5mg |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 523,0mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbíf z mikrovlnky postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme hořčici se solí a pepřem. Směsí potřeme roštěnec vcelku. |
2 | Vhodnou nádobu ohříváme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4 minuty. Kdyř je nádoba rozpálená, vlijeme do ní olej a položíme maso do jedné poloviny nádoby. Pečeme na plný výkon 7 minut, potom maso přemístíme do druhé poloviny nádoby a pečeme ještě 7 minut. |
3 | Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 5-10 minut stát. Alobal uchová v roštěnci šťávu. |
4 | Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme. |