Houbová polévka s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s červeným vínem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65134 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno červené |
750 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 21,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 9,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbová polévka s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Do vhodné větší nádoby dáme máslo a oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme do mikrovlnné trouby a při plném výkonu smažíme 3 minuty. Potom přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a vaříme 2 minuty na plný výkon. Přisypeme mouku, za stálého míchání přilijeme vývar a přidáme bobkový list. Přikryté vaříme na plný výkon ještě 5 minut. |
2 | Nakonec přilijeme červené víno, polévku podle chuti osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Vaříme na plný výkon 2 minuty. |
3 | Před podáváním vyjmeme z polévky bobkový list. |