Pórek se šunkou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek se šunkou a smetanou
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65160 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Šunka dušená |
4 plátek | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 56,2mg |
Draslík | 631,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pórek se šunkou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Pórky očistíme a bílou část zabalíme do plátků sýru a šunky. |
2 | Závitky urovnáme do ploché nádoby a přikryté vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 4 minuty. |
3 | Před podáváním závitky osolíme, opepříme a přelijeme smetanou. |
Výborný tip na jednohubky