Chřest na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest na másle
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65179 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Chřest zelený |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 16,3mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chřest na másle postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a rozložíme do ploché nádoby. Přilijeme tolik vody, aby byl chřest zcela ponořený. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 5 minut. |
2 | Nádobu vyjmeme z trouby a necháme 15 minust stát. |
3 | Potom chřest slijeme, zalijeme rozehřátým máslem a posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Ihned podáváme. |