Petrželková rýže se sýrem

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme a vsypeme do vhodné nádoby. Přilijeme vodu, přidáme kořenící směs a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme rozehřátým máslem.
  • 2
    Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10 minut.
  • 3
    Nádobu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát.
  • 4
    Před podáváním rýží načechráme vidličkou, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě jednou promícháme.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.