Jednoduchý recept

Petrželková rýže se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 65189

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Vegeta
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 342kJ
12% Sacharidy 42 g
18% Tuky 13 g
3% Sodík 64 mg
13% Bílkoviny 7 g

Petrželková rýže se sýrem postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme a vsypeme do vhodné nádoby. Přilijeme vodu, přidáme kořenící směs a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme rozehřátým máslem.

2

Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10 minut.

3

Nádobu vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát.

4

Před podáváním rýží načechráme vidličkou, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě jednou promícháme.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept