Rozinkový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozinkový pudink
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65235 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
150 g | Hrozinky |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 150,2mg |
Draslík | 325,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 142,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 790,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rozinkový pudink postup přípravy receptu:
1 | Rozinky namočíme do rumu nejlépe den předem. |
2 | Do šlehače vlijeme mléko, přidáme mouku, vejce, rozehřáté vlahé máslo a vše vyšleháme do pěny. Přidáme cukr, citronovou kůru a šťávu, sůl a rum slitý z rozinek. Promícháme a směs vlijeme do vhodné hlubší nádoby. V mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 10 minut. V polovině vaření nádobu vyjmeme a do pudinku vmícháme rozinky. |
3 | Po dopečení necháme pudink v nádobě ještě 10 minut stát. |
4 | Pudink podáváme teplý. |