Neapolská omáčka s mletým masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolská omáčka s mletým masem a houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65256 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Houby čerstvé |
250 g | Hovězí maso mleté |
250 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 417,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 132,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolská omáčka s mletým masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | V třílitrové nádobě rozehříváme máslo v mikrovlnné troubě při plném výkonu 1 minutu. Přidáme mleté hovězí maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu 8-9 minut. |
2 | Potom přilijeme vývar, kečup, přidáme cukr a mletou papriku. Při plném výkonu vaříme ještě 10-12 minut. |
3 | Po skončení vaření omáčku podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme k vařeným těstovinám.