Jednoduchý recept

Neapolská omáčka s mletým masem a houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65256
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Houby čerstvé
250 g Hovězí maso mleté
250 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 851kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
15% Sodík 309 mg
29% Bílkoviny 17 g

Neapolská omáčka s mletým masem a houbami postup přípravy receptu:

1

V třílitrové nádobě rozehříváme máslo v mikrovlnné troubě při plném výkonu 1 minutu. Přidáme mleté hovězí maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu 8-9 minut.

2

Potom přilijeme vývar, kečup, přidáme cukr a mletou papriku. Při plném výkonu vaříme ještě 10-12 minut.

3

Po skončení vaření omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Podáváme k vařeným těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept