Omáčka z pórku a červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z pórku a červeného vína
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65263 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 238,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omáčka z pórku a červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a vložíme do vhodné nádoby. Zalijeme červeným vínem a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 10 minut. |
2 | Potom přilijeme vývar a vaříme na plný výkon 5 minut. |
3 | Přidáme máslo nakrájené na kousky a ještě 3 minuty vaříme při plném výkonu. |
4 | Nakonec omáčku podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme k pečeným masům.