Hovězí plátky na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na paprice
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
4 plátek | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 87,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 277,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí plátky na paprice postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. |
2 | Na sádle zpěníme cibulku, přidáme maso a z obou stran osmahneme. Podlijeme a přikryté dusíme doměkka. |
3 | Potom plátky přeložíme na teplou mísu, šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme přejít varem a ochutíme šťávou z citronu. |
4 | Podáváme teplé. |