Jednoduchý recept

Brokolicový nákyp s parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brokolicový nákyp s parmezánem 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (29%)
ID receptu: 65333
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brokolice
400 ml Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na vymazání a vysypání
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 728kJ
5% Sacharidy 18 g
38% Tuky 29 g
31% Sodík 613 mg
42% Bílkoviny 23 g

Brokolicový nákyp s parmezánem postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme mouku, krátce zamícháme a přilijeme vroucí mléko. Mícháme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

2

Očištěnou brokolici nakrájíme na malé kousky. Žloutky rozmícháme s trochou soli a vmícháme do vychladlé směsi. Přidáme brokolici, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Směs vložíme do vhodné nádoby vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 20 minut.

4

Hotový nákyp necháme ještě 10 minut odpočinout, potom podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
marketa98
Brokolicový nákyp s parmezánem
Použila jsem menší množství brokolice, takže jsem snížila i množství ostatních surovin, ale poměry jsem zanechala a jídlo, připravené podle tohoto receptu nám chutnalo. Myslím si, že místo parmezánu by se dala použít i niva (pro obměnu). Jako přílohu jsem použila rýži, ikdyž by se dalo jíst i bez ní blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept