Jednoduchý recept

Veganské krémové rizoto s houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65368

Ingredience

4 polévková lžíce Droždí lahůdkové
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Rýže Arborio
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový
3 stroužek Česnek
1 ks Šalotka
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
21% Sacharidy 77 g
13% Tuky 10 g
79% Sodík 2 g
24% Bílkoviny 13 g

Veganské krémové rizoto s houbami postup přípravy receptu:

1

Houby nakrájíme na plátky.

2

Šalotku nakrájíme na jemno, česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji doměkka. Poté přidáme houby a smažíme další minutu. Vmícháme rýži a promícháme a poté přidáme ocet. Zalijeme trochou vývaru a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 30 minut, vývar přiléváme vždy, když se vsákne.

3

Do hotového pokrmu přidáme lahůdkové droždí a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.

4

Podáváme posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept