Domácí marcipán - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí marcipán
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65378 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
120 g | Mandle |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 984kJ
8% Sacharidy 29 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 14 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 182,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Domácí marcipán postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme a necháme zcela zchladnout. |
2 | Připravené mandle nastrouháme na jemno a smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Za stálého tření postupně přidáváme čerstvý bílek, marcipán musí být dobře propracovaný. Podle potřeby můžeme těsto obarvit. |
3 | Před použitím necháme marcipán chvíli v chladničce. |