Domácí potahovací hmota na dort

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůMléko sušené polotučné
    • 100gramůCukr moučkový
    • 1lžíceVoda pitná
    • 0,25lžičkaTresť mandlová
    • 0,5lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Sacharidy
100 g
Cukr
98 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené mléko a moučkový cukr smícháme.
  • 2
    Přidáme pár kapek mandlového aroma a postupně přiléváme po kapkách vodu. Těsto zpracováváme do hladké nelepivé hmoty. Pokud se těsto nespojuje, můřeme přidat jeden čerstvý bílek.
  • 3
    V případě, že je hmota moc řídká, můžeme znovu přidat trochu sušeného mléko a cukru. Zpracovanou hmotu obarvíme potravinářským barvivem.
  • 4
    Před použitím rozválíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.