Fondánová potahovací hmota
25 min.
Ingredience
- 50gramůMed včelí
 - 5gramůŽelatina bílá plátky
 - 30gramůVoda pitná
 - 2gramyCukr moučkový
 - 0,25lžičkaPotravinářská barva
 
- Na posypání válu
- 2lžíceCukr moučkový
 
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
100 mg
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Med ohřejeme v hrnci s vodou, ale nevaříme!
 - 2Předem namočenou, změklou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem.
 - 3Moučkový cukr prosejeme a vmícháme připravený medový sirup s želatinou. Směs dobře propracujeme.
 - 4Hmotu přeneseme na pracovní desku posypanou moučkovým cukrem a hněteme, dokud nebude vláčná a nebude se lepit na ruce.
 - 5Pokud hmotu chceme obarvit, odebereme kousek a přidáme potravinářské barvivo. Dobře zapracujeme, aby hmota byla rovnoměrně obarvená.
 - 6Fondánovou hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě až do použití.
 - 7Používáme k potahování dortů.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.