Jednoduchý recept

Fondánová potahovací hmota

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 65382

Ingredience

500 g Cukr moučkový
50 g Med včelí
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
30 g Voda pitná
5 g Želatina bílá plátky
Na posypání válu
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

115% Kalorie 2,270 kcal
Kilojoule 9 498kJ
158% Sacharidy 569 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 37 mg
1% Bílkoviny 1 g

Fondánová potahovací hmota postup přípravy receptu:

1

Med ohřejeme v hrnci s vodou, ale nevaříme!

2

Předem namočenou, změklou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem.

3

Moučkový cukr prosejeme a vmícháme připravený medový sirup s želatinou. Směs dobře propracujeme.

4

Hmotu přeneseme na pracovní desku posypanou moučkovým cukrem a hněteme, dokud nebude vláčná a nebude se lepit na ruce.

5

Pokud hmotu chceme obarvit, odebereme kousek a přidáme potravinářské barvivo. Dobře zapracujeme, aby hmota byla rovnoměrně obarvená.

6

Fondánovou hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě až do použití.

7

Používáme k potahování dortů.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept