Fondánová potahovací hmota

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
100 mg
Cukr
71 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med ohřejeme v hrnci s vodou, ale nevaříme!
  • 2
    Předem namočenou, změklou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem.
  • 3
    Moučkový cukr prosejeme a vmícháme připravený medový sirup s želatinou. Směs dobře propracujeme.
  • 4
    Hmotu přeneseme na pracovní desku posypanou moučkovým cukrem a hněteme, dokud nebude vláčná a nebude se lepit na ruce.
  • 5
    Pokud hmotu chceme obarvit, odebereme kousek a přidáme potravinářské barvivo. Dobře zapracujeme, aby hmota byla rovnoměrně obarvená.
  • 6
    Fondánovou hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě až do použití.
  • 7
    Používáme k potahování dortů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.