Potahovací hmota marshmallow - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Potahovací hmota marshmallow
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65389 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
90 g | Bonbóny Marshmallow |
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
5 polévková lžíce | Mléko sušené polotučné |
0,3 kávová lžička | Tresť mandlová |
1 kávová lžička | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Solamyl |
30 g | Tuk ztužený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 136g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,7mg |
Vláknina | 180,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bonbóny Marshmallow, Cukr moučkový, Voda pitná, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tresť mandlová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mléko sušené polotučné nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Potahovací hmota marshmallow postup přípravy receptu:
1 | Bonbony vsypeme do vhodné misky a přilijeme lžičku vody. Vložíme do mikrovlnné trouby zapnuté na plný výkon na 20 vteřin. |
2 | Potom bonbony rozmícháme měchačkou pomazanou ztuženým tukem, přidáme 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce sušeného mléka a dobře promícháme. Zároveň vmícháme aroma, pokud chceme mít hmotu s příchutí. Jakmile směs už nepůjde míchat, vyklopíme ji na vál posypaný zbylým moučkovým cukrem a sušeným mlékem. Ruce si namažeme ztuženým tukem a směs zpracujeme. Cukr a mléko zapracováváme podle potřeby. |
3 | Dobře vypracovanou hmotu při rozvalování podsypeme solamylem. Lze ji dobře vyválet na tenko. |
4 | Odřezky po použití hmoty trochu ztuhnou, dáme je znovu do mikrovlnky, ale už jenom na několik vteřin a namazanýma rukama opět hmotu propracujeme. |
5 | Hmotu používáme k potahování dortů, dávka vystačí na dort z menší formy. |
Poznámka
1