Jednoduchý recept

Zeleno-oranžový vegetariánský sendvič

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 65396

Ingredience

1 ks Avokádo
400 g Chléb toastový
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Estragon
6 ks Kapusta hlávková
4 polévková lžíce Majonéza
2 ks Mrkev kořen
1 ks Okurka salátová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
20 g Salát ledový
120 g Sýr kozí
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
3 ks Ředkvička
3 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,457 kcal
Kilojoule 6 095kJ
63% Sacharidy 227 g
49% Tuky 37 g
86% Sodík 2 g
130% Bílkoviny 73 g

Zeleno-oranžový vegetariánský sendvič postup přípravy receptu:

1

Připravíme si dresink – do mixéru dáme česnek, majonézu, petrželku, estragon, šalvěj, citronovou šťávu, sůl a pepř. Rozmixujeme do hladka. Pokud se dresink zdá příliš hustý, přidáme lžíci vody.

2

Mrkve oloupeme a spolu s ředkvičkami a kapustou je nastrouháme nahrubo. Dáme stranou.

3

Okurku nakrájíme na velmi tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na plátky.

4

Salát rozebereme na listy.

5

Chléb nakrájíme na 8 plátků. Dáme ho do toastovače a opečeme.

6

Avokádo oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

7

Čtyři plátky chleba poklademe kozím sýrem. Pokračujeme vrstvou avokáda (na každý plátek přijde jedna čtvrtina avokáda). Poté rozdělíme salátové listy a potřeme dresinkem. Na to přijde strouhaná zelenina, a nakonec rajčata. Opět potřeme dresinkem. Přiklopíme druhým plátkem chleba a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept