Jednoduchý recept

Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65437
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Čočka červená
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Řepa žlutá
3 ks Šalotka
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 429kJ
15% Sacharidy 55 g
10% Tuky 7 g
46% Sodík 923 mg
27% Bílkoviny 15 g
Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky
  • Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky
  • 1
  • Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky
  • 2
  • Vložit obrázek

Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky postup přípravy receptu:

1

Řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Šalotky a mrkve nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme. Spolu se skořicí a kurkumou opečeme na lžíci olivového oleje. Vaříme 5 minut a přidáme řepu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme čočku a snížíme teplotu. Osolíme a opepříme a vaříme 20 minut doměkka.

3

Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Opékáme ji spolu s koriandrem a špetkou soli na zbylém oleji. Opékáme ji dohněda asi 10 minut. Pokud se přichytává k pánvi, podlijeme troškou vody.

4

Polévku rozdělíme do talířů a podáváme ozdobenou zkaramelizovanou cibulí.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky
Docela dobrá polévka, příjemná změna díky okořenění. Možná bych příště nadrtila i trochu římského kmínu, k této kombinaci by mi pasoval. Hodnotím kladně smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept