Detoxikační salát s koriandrem a dresinkem z kešu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Detoxikační salát s koriandrem a dresinkem z kešu
Detoxikační salát s koriandrem a dresinkem z kešu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65440 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
100 g | Fazole bílé sterilované |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Kokosový cukr |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
100 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Limetka |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Ořechy Kešu |
6 ks | Pepř černý celý |
50 g | Salát římský |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tortilla |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Cuketa, Fazole bílé sterilované, Koriandr čerstvý, Limetka, Ořechy Kešu, Pepř černý celý, Salát římský, Sůl, Tortilla, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kmín mletý, Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kokosový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Detoxikační salát s koriandrem a dresinkem z kešu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme rychlé naložené cibulky – smícháme vinný ocet s kokosovým cukrem, velkou špetkou soli, nahrubo drceným pepřem a cibulí nakrájenou na tenké plátky. Celé to dolijeme horkou vodou – ale té nalijeme jen tolik, aby bylo vše potopené, promícháme a dáme do mikrotenového sáčku, aby se směs zapařila. Necháme takto 10 minut. |
2 | Nyní si připravíme kešu dresink: Kešu, nahrubo nasekanou jarní cibulku, koriandr a olivový olej rozmixujeme. Zředíme vodou a dochutíme solí. |
3 | Nakonec si připravíme tortillu. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Tortillu lehce zastříkneme olejem a pečeme 5 minut. |
4 | Kuřecí maso osolíme a opečeme na oleji 3 minuty z každé strany. Dáme je stranou a poté na jejich výpeku opečeme na kostičky nakrájenou cuketku. |
5 | Až kuřecí maso vychládne, nakrájíme ho na kostičky, smícháme s natrhaným salátem a fazolemi. |
6 | Na tortillu postupně navršíme kuřecí směs, cuketu, připravené naložené cibulky, dresink. Ihned podáváme. |