Letní panzanella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní panzanella
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65458 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Kukuřice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 229,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 621,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Balsamico ocet, Bazalka, Cuketa, Máta, Ocet vinný, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Kukuřice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní panzanella postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a bagetu nakrájíme na kostky velikosti sousta. |
2 | Cuketu nakrájíme na tenké podélné plátky pomocí škrabky na brambory. |
3 | Vinný ocet, balsamico a olivový olej spolu vyšleháme se špetkou soli. |
4 | Nožem okrájíme kukuřičný klásek, abychom získali semínka. |
5 | Smícháme rajčata, bagetu, nasekané bylinky a cuketu. Dobře promícháme. Osolíme a opepříme. |
6 | Ihned podáváme. |
Poznámka
1