Polenta s pečenými rajčátky

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
673 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčátka rozločíme na plech s pečícím papírem, zakápneme je olejem a osolíme je polovinou lžičky soli. Opepříme je. Pečeme je 20 minut na 180 °C.
  • 2
    Po vychladnutí je smícháme s nasekanou bazalkou a utřeným česnekem.
  • 3
    Mezitím si připravíme polentu: polentu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, než je váha polenty, a přidáme sůl. Přivedeme k varu. Vaříme podle návodu na obalu. Na konci přidáme strouhaný parmazán a máslo a odstavíme.
  • 4
    Polentu rozdělíme na talíře a poklademe ji pečenými rajčaty a nakrájenou mozarellou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 28. 12. 2016
Polenta s pečenými rajčátky
Bylo by to dobré bezmasé jídlo, ale bohužel musím kritizovat nedostatek v postupu. Polenta se zalévá čtyřnásobným množstvím tekutiny. Při zalití pouze dvojnásobným množstvím, jak je uvedeno v receptu, vznikne suchá drť. Bohužel nemůžu tak, jak je recept uvedený, doporučit. Škoda.