Pistáciové vafle s kardamomem
30 min.
Ingredience
- 50gramůPistácie
- 250mililitrůVoda pitná
- 240gramůOstružiny
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKardamom
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceJavorový sirup
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si pistáciové mléko: pistácie smícháme s vodou a rozmixujeme. Do směsi budeme potřebovat menší množství – jen asi 200 ml.
- 2Smícháme zbylé suché ingredience.
- 3V druhé míse smícháme všechny zbylé tekuté ingredience, do kterých poté zapracujeme suché ingredience.
- 4Tuto směs nalijeme do vaflovače a upečeme.
- 5Podáváme s ostružinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.