Marinovaná ryba se švestkami, fenyklem a pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná ryba se švestkami, fenyklem a pistáciemi
Marinovaná ryba se švestkami, fenyklem a pistáciemi
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65539 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Fenykl obecný |
3 polévková lžíce | Křen |
2 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
60 g | Pistácie |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Švestky sušené |
400 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 183,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 1,2mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Křen, Limetka, Pistácie, Sůl, Švestky sušené, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná ryba se švestkami, fenyklem a pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Z limetek vymačkáme šťávu. |
2 | Tresku zbavíme kůže a všech kosti a nakrájíme ji na půlcentimetrové kousky. Osolíme je, zalijeme limetkovou šťávou a olejem. |
3 | Švestky a fenykl nakrájíme na tenké plátky. Naaranžujeme je na rybu. Posypeme strouhaným křenem a ozdobíme vyloupanými pistáciemi. |
Velmi zdravé jídlo