Jednoduchý recept

Shroomami (rýžová směs s tofu a houbami)

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (63%)
ID receptu: 65540
Kategorie: Rýže

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Chilli koření mleté
1,4 polévková lžíce Chilli papričky - vločky
200 g DM Bio slunečnicová semínka
100 g Kapusta hlávková
2 polévková lžíce Ocet rýžový
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Portobello
200 g Rýže neloupaná (Natural)
1 kávová lžička Sezamový olej BIO
200 g Sýr sójový - Tofu
2 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor mletý
2 polévková lžíce hnědá miso pasta
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 638kJ
16% Sacharidy 57 g
43% Tuky 32 g
23% Sodík 453 mg
51% Bílkoviny 29 g

Shroomami (rýžová směs s tofu a houbami) postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Smícháme ji s nakrájenou kapustou a nasekanou bazalkou. Přidáme 4 lžíce slunečnicových semínek a promícháme.

2

Nyní si připravíme kořeněná slunečnicová semínka: zbylá slunečnicová semínka smícháme s chilli kořením, lžící oleje, utřeným stroužkem česneku, lžičkou soli a čtvrt lžičky chilli vločkami. Pečeme je 15 minut na 200 °C. Poté je necháme vychladit.

3

Připravíme si dresink: miso pastu, sójovou omáčku, zbylé chilli vločky, rýžový ocet, sezamový olej, horkou vodu, mirin, zázvor a jeden stroužek česneku rozmixujeme do hladka. Osolíme a opepříme podle chuti.

4

Připravíme si pečený houbový mix: Dvě houby portobello a žampiony nakrájíme na plátky a naskládáme na plech s pečícím papírem. Osolíme a opepříme je, zakápneme lžící olivového oleje a pečeme 10 minut na 200 °C.

5

Nakonec si připravíme pečené tofu: tofu nakrájíme na kostky velikosti sousta a smícháme je se zbylým olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15 minut na 200 °C.

6

Rýžovou směs smícháme s dresinkem a ozdobíme pečenými houbami a pečeným tofu. Posypeme kořeněnými slunečnicovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept