Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65616
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
7 g Chilli papričky - vločky
1 ks Cibule
7 g Cukr třtinový
1 ks Fenykl obecný
1 kávová lžička Fenyklová semínka
300 g Halibut atlantický
3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
300 g Krevety tygří - loupané
300 g Mušle slávky
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
750 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 936kJ
3% Sacharidy 12 g
7% Tuky 5 g
37% Sodík 742 mg
56% Bílkoviny 32 g
Cioppino

Cioppino postup přípravy receptu:

1

Cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji asi 10 minut dosklovita. Poté přidáme česnek, fenyklová semínka, oregano, chilli a bobkový list a ještě 3 minuty smažíme.

2

Poté zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevypaří veškeré tekutiny.

3

Přidáme rajčata v konzervě a velkou špetku soli. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 45 minut. Vše zalijeme vývarem a ještě 15 minut povaříme.

4

Přidáme mušle, vaříme dvě minuty, poté přidáme i halibuta nakrájeného na větší kusy a krevety a ještě 5 minut povaříme. Mušle by se měly otevřít.

5

Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr.

6

Podáváme posypané petrželkou.

7

Vhodnou přílohou je chléb nebo rýže.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept