Cioppino - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cioppino
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65616 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
7 g | Chilli papričky - vločky |
1 ks | Cibule |
7 g | Cukr třtinový |
1 ks | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
300 g | Halibut atlantický |
3 polévková lžíce | Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
300 g | Krevety tygří - loupané |
300 g | Mušle slávky |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 649,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 180,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Fenykl obecný, Halibut atlantický, Mušle slávky, Oregano sušené, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cioppino postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji asi 10 minut dosklovita. Poté přidáme česnek, fenyklová semínka, oregano, chilli a bobkový list a ještě 3 minuty smažíme. |
2 | Poté zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevypaří veškeré tekutiny. |
3 | Přidáme rajčata v konzervě a velkou špetku soli. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 45 minut. Vše zalijeme vývarem a ještě 15 minut povaříme. |
4 | Přidáme mušle, vaříme dvě minuty, poté přidáme i halibuta nakrájeného na větší kusy a krevety a ještě 5 minut povaříme. Mušle by se měly otevřít. |
5 | Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr. |
6 | Podáváme posypané petrželkou. |
7 | Vhodnou přílohou je chléb nebo rýže. |