Jednoduchý recept

Květák pečený vcelku s lískovými oříšky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 65630
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
1 ks Květák
4 polévková lžíce Lískové oříšky v mléčné čokoládě
10,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 008kJ
3% Sacharidy 10 g
29% Tuky 22 g
7% Sodík 136 mg
5% Bílkoviny 3 g

Květák pečený vcelku s lískovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Z citronu nastrouháme kůru a vymačkámě šťávu.

2

Lískové oříšky budeme potřebovat celé a oloupané (pokud jste koupili oříšky i se slupkou krátce je nasucho opražte na pánvi, přesypte na čistou utěrku a v utěrce je krátce promněte – slupka by se měla oloupat).

3

Troubu předehřejeme na 180 °C.

4

Česnek oloupeme a spolu s paprikou a tymiánem ho rozetřeme v hmoždíři. Vzniknout by měla jakási pasta. Přidáme půl lžičky olivového oleje, trochu soli a pepře.

5

Seřízněme stopku květáku tak, aby stál na plechu. Potřeme ho česnekovou pastou a umístíme do zapékací misky. Potřeme ho ještě sherry a šťávou z citronu. Přiklopíme (například alobalem) a pečeme 50 minut. Poté odklopíme, potřeme zbylým olejem a pečeme ještě 40 minut.

6

Mezitím opražíme oloupané lískové ořechy. Poté, co trochu zchládnou je nakrájíme na velké kusy – na čtvrtiny nebo poloviny.

7

Nyní si připravíme omáčku. Máslo rozpustíme v hrnci, poté přidáme vinný ocet a odstavíme. Přidáme nasekanou petrželku a lískové ořechy spolu s citronovou kůrou.

8

Květák rozkrájíme na porce a podáváme s omáčkou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept