Jednoduchý recept

Štrůdl z pekárny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 65632
Kategorie: Záviny

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
250 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Nutella
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 159kJ
12% Sacharidy 42 g
11% Tuky 8 g
16% Sodík 317 mg
15% Bílkoviny 8 g
Štrůdl z pekárny

Štrůdl z pekárny postup přípravy receptu:

1

Na spodek domácí pekárny dáme nejprve tekuté ingredience - mléko, sůl, vejce. Na to nasypeme mouku, cukr a droždí. Spustíme program Těsto.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl vyválíme, potřeme nutelou a zakysanou smetanou a smotáme do štrůdlu.

3

Z pekárny odstraníme míchací medličky a na spodek nádoby položíme vedle sebe dva z těchto štrůdlů. Na ně položíme zbylé dva štrůdly.

4

Necháme 30 minut kynout.

5

Pečeme v programu Pečení aspoň 45 minut dozlatova. Po vychlazení podáváme.

Poznámka

1

Komentáře a hodnocení

 
kurkuma
Štrůdl z pekárny
Zajímavé!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept