Domácí ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí ravioli
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65641 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Na vaření | |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Na náplň | |
200 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 271,2mg |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí ravioli postup přípravy receptu:
1 | Na vále zpracujeme hrubou mouku s vejci a špetkou soli, přilijeme podle poptřeby vodu a vypracujeme těsto. |
2 | Těsto rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, na která klademe připravenou náplň. Kolečka přehneme na poloviny, které k sobě pevně přitiskneme. |
3 | Ravioli vaříme v osolené vodě asi 10 minut. |
4 | Příprava náplně: Uzené maso (nebo klobásu) najemno nasekáme. |