Italské ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské ravioli
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65648 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na ravioli | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Na vaření | |
2 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Na náplň | |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
1 špetka | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 901,3mg |
---|---|
Cholesterol | 204,6mg |
Draslík | 71,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 277,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Voda pitná, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Vegeta, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Italské ravioli postup přípravy receptu:
1 | Na vále smícháme hrubou mouku s 1 vejcem, špetkou soli a s vlažnou vodou (podle potřeby). Vypracujeme vláčné nudlové těsto, které tence rozválíme a nakrájíme na malé čtverce. |
2 | Čtverce těsta potřeme bílkem a vždy na polovinu klademe lžičku masové nádivky. Čtverce přehneme, okraj dobře přitiskneme a odkrojíme rádýlkem, aby byl vroubkovaný. |
3 | Naplněné ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme chvíli a když vyplavou na povrch, povaříme je ještě 3-5 minut. Potom ravioli vyjmeme a necháme na sítu odkapat. |
4 | Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným parmezánem. |
5 | Příprava náplně: Mleté pečené maso smícháme s jemně nastrouhaným parmezánem a vegetou, spojíme vejcem. Podle chuti mírně osolíme. |