Námořnický guláš

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
998 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrolu vyškvaříme, přidáme sádlo a promícháme. Vložíme na kostky nakrájené maso, rychle orestujeme a potom maso odsuneme na stranu.
  • 2
    Do výpeku v kastrolu dáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Vše osmahneme, osolíme, přidáme ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu a cukr. Promícháme a za občasného podlévání vývarem (nebo vodou) dusíme za častého míchání, až bude maso téměř měkké.
  • 3
    Potom šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, přilijeme víno, kečup a trochu vývaru. Zvolna dusíme do změknutí masa.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme z omáčky a přendáme do jiného kastrolu.
  • 5
    Do omáčky vmícháme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a nakonec přecedíme přes jemný cedník na maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.