Jihočeské zelňáky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeské zelňáky
Jihočeské zelňáky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65671 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Mouka polohrubá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí kysané |
250 g | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 334,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 193,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeské zelňáky postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí nadrobno překrájíme. |
2 | Na vále zpracujeme zelí s polohrubou moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem. |
3 | Z těsta potom vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Vykrajujeme z ní středně velká kolečka (asi jako menší bramboráky). |
4 | Zelňáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut. |
Poznámka
1
Podobné placky máme rádi jako chuťovku k čaji. Část sádla jsem nahradila mletými škvarky, doporučuju. Příště asi zkusím vyválet ještě tenčí placku, aby byly zelňáky ještě křupavější. Hodnotím kladně.