Jednoduchý recept

Jihočeské zelňáky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jihočeské zelňáky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 65671
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Mouka polohrubá
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Zelí kysané
250 g Vepřové sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 676kJ
22% Sacharidy 79 g
5% Tuky 4 g
6% Sodík 119 mg
28% Bílkoviny 16 g

Jihočeské zelňáky postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí nadrobno překrájíme.

2

Na vále zpracujeme zelí s polohrubou moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem.

3

Z těsta potom vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Vykrajujeme z ní středně velká kolečka (asi jako menší bramboráky).

4

Zelňáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut.

Poznámka

1

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Jihočeské zelňáky
Podobné placky máme rádi jako chuťovku k čaji. Část sádla jsem nahradila mletými škvarky, doporučuju. Příště asi zkusím vyválet ještě tenčí placku, aby byly zelňáky ještě křupavější. Hodnotím kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept