Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 225 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 65707
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
7 g Celer - nať
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2,5 kg Kachna domácí
3 polévková lžíce Kachní sádlo
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
7 g Petržel - nať
7 g Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
175 g Třešně sušené
7 g Tymián čerstvý
375 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

117% Kalorie 2,314 kcal
Kilojoule 9 683kJ
12% Sacharidy 43 g
271% Tuky 203 g
24% Sodík 483 mg
106% Bílkoviny 59 g

Kachna s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Třešně zalijeme horkou vodou a necháme odstát.

2

Mrkev oloupeme a nakrájíme na velké kusy.

3

Cibuli přepůlíme.

4

Svážeme si kytici z bylinek: z bobkového listu, celerové nati, petrželky, tymiánu a rozmarýnu.

5

Kachnu omyjeme a spolu s mrkví, olejem a cibulí dáme do pekáčku. Pečeme nezakryté na 140 °C asi hodinu.

6

Přidáme víno, vyjmeme kachnu, pořádně promícháme. Snažíme se setřít všechny výpeky zespodu pekáčku. Kachnu zatím osolíme a opepříme ze všech stran. Vrátíme ji do pekáčku a přilijeme vodu. Přidáme i kytici bylinek a pečeme ještě 2 hodiny. Občas kachnu otočíme.

7

Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 30 minut.

8

Poté vyjmeme zeleninu a bylinky z pekáče.

9

Třešně slijeme a zalijeme je 175 ml výpeku z kachny. Toto svaříme na plotně, aby vznikla omáčková směs. Trvá to tak 15 minut.

10

Kachnu podáváme s třešňovou omáčkou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept