Kachna s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s třešněmi
Kachna s třešněmi
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 225 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65707 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
7 g | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2,5 kg | Kachna domácí |
3 polévková lžíce | Kachní sádlo |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
7 g | Petržel - nať |
7 g | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
175 g | Třešně sušené |
7 g | Tymián čerstvý |
375 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 386,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 954,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr třtinový, Kachní sádlo, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Třešně sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kachna s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Třešně zalijeme horkou vodou a necháme odstát. |
2 | Mrkev oloupeme a nakrájíme na velké kusy. |
3 | Cibuli přepůlíme. |
4 | Svážeme si kytici z bylinek: z bobkového listu, celerové nati, petrželky, tymiánu a rozmarýnu. |
5 | Kachnu omyjeme a spolu s mrkví, olejem a cibulí dáme do pekáčku. Pečeme nezakryté na 140 °C asi hodinu. |
6 | Přidáme víno, vyjmeme kachnu, pořádně promícháme. Snažíme se setřít všechny výpeky zespodu pekáčku. Kachnu zatím osolíme a opepříme ze všech stran. Vrátíme ji do pekáčku a přilijeme vodu. Přidáme i kytici bylinek a pečeme ještě 2 hodiny. Občas kachnu otočíme. |
7 | Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 30 minut. |
8 | Poté vyjmeme zeleninu a bylinky z pekáče. |
9 | Třešně slijeme a zalijeme je 175 ml výpeku z kachny. Toto svaříme na plotně, aby vznikla omáčková směs. Trvá to tak 15 minut. |
10 | Kachnu podáváme s třešňovou omáčkou. |
Poznámka
1