Jednoduchý recept

Polévka z mladého chmele

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6571

Ingredience

200 g Chmelové výhonky
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Vývar z hovězích kostí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
12% Sacharidy 43 g
39% Tuky 29 g
75% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Polévka z mladého chmele postup přípravy receptu:

1

Chmel propláchneme a dáme vařit do vývaru z kostí.

2

Připravíme si světlou jíšku z části másla, mouky a přidáme ji do chmelového vývaru. Ochutíme solí.

3

Polévku přecedíme, doplníme vývarem do požadovaného množtví, přidáme muškátový květ a krátce povaříme. Přidáme dle chuti nasekanou petrželovou nať.

4

Osmažíme na zbylém másle na kostičky nakrájené žemle a dáme je do talířů. Potom přelijeme polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept