Selský koláč

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V troše vlažného mléka rozmícháme část cukru s rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek. Po vzejití přidáme do kvásku žloutek, zbylý cukru, polohrubou mouku, sůl, vlahé rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
  • 2
    Potom těsto rozválíme na plát a pomocí hrnku vykrojíme větší kolečka. Okraje potřeme vejcem a koláče zdobíme libovolnou náplní (tvarohovou, makovou, povidlovou..)
  • 3
    Koláče necháme asi 30 minut na plechu ještě kynout a potom dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.